top of page
symbol.png

Women & Wine - en helt unik vinmesse!

I april 2013 arrangerte vi vår første Women & Wine smaking, for bokstavelig talt smekkfulle hus. Det var trangt, men resultatet var en veldig blid og summende gruppe med 200 damer som kombinerte vinsmaking med en hyggelig jentekveld på byen. Temaet denne første gangen var kvinnelige vinmakere.

De siste årene er vinsmaking blitt stadig mer populært og det finnes utallige tilbud om vinsmakinger, både som messer og i andre former.

En vinmesse bare for damer er derimot kun én gang i året.

Det å lage en vinsmaking for damer var egentlig ikke intensjonen bak Women & Wine, men første gang det ble arrangert, kom altså nesten bare damer og det var så gøy og vellykket at vi bestemte oss for å fortsette med konseptet. 

Vi som arrangerer Women & Wine er en rekke vinimportører som er samlet i en gruppe som heter Solera- gruppen. Solera-systemet er navnet på en måte å blande Sherry på, der Sherry fra flere årganger blandes sammen, og man sitter igjen med det beste produktet. Navnet på selskapet gjenspeiler tanken om å blande flere mindre viner til en større enhet. Dette syns vi passer oss godt. 

Solera-gruppen er også blitt slått sammen med Vinestor - enda en gruppe av mindre importselskaper... vi tenker at de tilfører enda mer god vin til blandingen, så dette gjør også at messene våre blir enda mer interessante. 

Vi som deltar på flere vinsmakinger gjennom året merker godt at det er en helt egen stemning på vinsmaking for damer. Det er mye nysgjerrighet, og mange gode spørsmål til produsentene bak bordene. 

Vi ønsker ikke å eksludere noen og derfor har vi en like stor og flott messe på Grand Hotel til høsten igjen den 28. september i 2023. Der vil det være like mange produsenter til stede, og åpent for alle over 20 år, menn som damer.

Men 24. mai i år er det altså damene som står i fokus, og vi gleder oss til å ta i mot nesten 300 glade damer på Grand Hotel i år igjen. Der vil du få smake viner fra omtrent 45 forskjellige vinhus og du får møte vinprodusentene. 

Det er bare å glede seg!

Vinestor logo.png
bottom of page