Produsenter

Logo
Bottega%20S_p__A_%20logo
Plaimont logo
BPF_Logotype
LOGO RICOSSA
LOGO_CNFEUILLATTE svart
Logo 2
Weingut Rabl
FAUNO+MurviedroBodegasMediano
HAMMEKEN
ACCOLADE
Bodegas_Marqués_de_Cáceres

CHAMPAGNE MAISON ALEXANDRE BONNET

Champagnehuset Maison Alexandre Bonnet har tatt vare på tradisjoner

og stil i 3 generasjoner. De holder til i Les Ricey, i distriktet Aube, helt sør i Champagne. Hele 96% av druene som dyrkes der er Pinot Noir.

Maison Alexandre Bonnets vinmarker ligger i bratte skråninger med kalkstein i dybden og leirete jord på toppen, et perfekt jordsmonn for Pinot Noir. Totalt har Maison Alexandre Bonnet 110 hektar med vinmarker.

Alle druene blir håndplukket, drue for drue, område for område. Til tross for at Maison Alexandre Bonnet er byens største produsent, lages det bare 650.000 fl. i året.

ACCOLADE WINES

Accolade Wines er en av verdens største vinprodusenter. De eier vinhus i Australia, New Zealand, Syd Afrika, USA og samarbeider med vinhus i bl.a. Italia, Spania og Frankrike. Porteføljen inneholder alt fra topp viner til rimelige viner til god kvalitet.

 

BODEGAS MURVIEDRO

Bodegas Murviedro ble grunnlagt i 1927. Vinhusets filosofi er basert på moderne produksjon av vin i kombinasjon med druer fra tradisjonelle vinmarker. Resultatet blir vin av høy internasjonal karakter, som også har beholdt den spanske orginaliteten. Murviedro har fått navn etter antikke murer som omsluttet den gamle bykjernen. Området har kontinentalt klima med påvirkning fra Middelhavet. Store variasjoner i temperatur mellom natt og dag skaper meget gode forutsetninger for druedyrkning i området. Gjennomsnittlig årlig temperatur er 13°C. Jordsmonnet preges av kalk og leire.

MARQUÉS DE CÀCERES

Enrique Forner var en av drivkraftene for å bringe Rioja inn i den moderne vinverden. Han tilegnet seg det meste av sin ekspertise i Frankrike, hovedsakelig i Haut-Médoc/Bordeaux. På slutten av 1960-tallet bestemte han seg for å reise til Rioja, og i 1970 grunnla han Bodegas Marqués de Cáceres i Cenicero, Rioja Alta. Enrique tok med seg Emile Peynaud, en av de fremste ønologene i Bordeaux, og innførte fransk produksjonsteknikk. Dette medførte mindre eikepreg til fordel for viner med rik konsentrasjon og fruktaromaer. Etter Enriques bortgang i 2011 er det nå hans datter Cristina Forner Vives («The Queen of Rioja») som styrer vinhuset. På begynnelsen av 2000-tallet har de utvidet med produksjon av hvitvin i Rias Baixas og Rueda.

Marqués de Cáceres bruker hovedsakelig franske eikefat (65%), og noe amerikansk. De eksporterer til mer enn 120 land verden over.

WEINGUT RABL

Weingut Rabl holder til øverst i den pittoreske landsbyen Langenlois i Kamptal, og er et nytt stjerneskudd fra Østerrike. Vinner av det prestisjetunge White Wine Trophy fra Decanter og kåret til Årets vinprodusent av Alt om Vin i Sverige i 2009. Familien har dyrket vindruer siden 1750. Gjennom generasjoner har Rabl-slekten utforsket det unike mikroklimaet og det spesielle, mineralrike jordsmonnet som så tydelig gjenspeiler seg i vinene. Rudolf sr. (f. 1946) tok i 1975 over eiendommen fra sine svigerforeldre. Etter diverse utvidelser er den nå på 80 hektar. Det er Rudolf jr. (f. 1968) som har hovedansvar for vinene, mens senior jobber mest ute i vinmarkene. Weingut Rabl er biodynamisk og økologisk i tankegangen.

BOTTEGA

Bottega SpA, en virkelig stor-produsent av grappa, vin, musserende vin og likører, ble bygget opp i 1920-årene av Domenico Bottega, en lidenskapelig oenolog som var i stand til å identifisere druenes kvalitet mens de ennå ikke var høstet.
Tradisjonen videreføres, - nå i 3. generasjon - og hvert produkt er et resultat av familiens fokus på helse, trivsel og glede. Det viktigste er kvalitet med enkle, naturlige ekte aromaer og smaker.
Design er også viktig for å uttrykke produktenes kvalitet, og estetikk er i fokus. Og selvsagt er opprinnelse viktig for familien. Alle ovennevnte verdier må være på plass for å bli anerkjent. Bottega eksporterer til mer enn 100 forskjellige land.

RICOSSA
Vinhuset Ricossa, en del av vinkonsernet MGM Mondo del Vino, har egne vinmarker i Piemonte der de lager Barbera, Barolo og Barbaresco-viner. Ricossa-navnet går tilbake til 1800-tallet da de drev et destilleri der hvor vinhuset i dag ligger. Det kjente destilleriet Ricossa, ble fort et populært stoppested på veien gjennom fjellene i Piemonte. Her ble reisende ønsket velkommen som en del av familien. 
I tillegg til å eie en del vinmarker selv kjøper vinhuset Ricossa også en del vin, og sørger hele tiden for topp kvalitet!
DOMAINE RIJCKAERT

Domaine Rijckaert ble grunnlagt i 1998 av Jean Rijckaert, en belgier som slo seg ned i Burgund i 1990. Jean har en stor lidenskap for Jura og idag eier han 4 ha nær Macon i Burgund, og 5,5 ha i Jura, nær Arbois.

Siden 2013 har Jean overført mer og mer av ansvaret for vineriet til Florent Rouve, som idag viderefører lidenskapen. Det er begrensete avlinger og manuell innhøsting, dessuten sakte pressing over tid, naturlig gjær og lang lagring. Alle deres viner skal gjennomgå en naturlig og forsiktig vinifikasjon med det målet at hver vin skal ha et tydelig uttrykk av sitt terroir.

DELICATO FAMILY VINEYARDS
Delicato Family Vineyards kan i år feire 90 års arv med vinproduksjon og dyrking av vindruer i California. Firmaet er familieeid og blitt drevet av familien siden oppstarten i 1924. Tre generasjoner av familien Indelicato har ivaretatt vinhusets engasjement i forhold til innovasjon, kvalitet og miljøforvaltning.

MARCHESI DI BAROLO

Marchesi di Barolo historiske kjellere ligger i byen Barolo med utsikt over slottet til Marquis Falletti.

Dette er en vakker kjærlighets historie som begynte for mer enn 200 år siden. Historien om en vinkjeller, i hjertet av Langhe-området som var beskyttet av myke åser og de europeiske alper. Her ble en vin født. Denne vinen, som den italienske tradisjonen tilsier, ble kalt Barolo som byen, hvor det ble produsert for første gang. Ingen på den tiden kunne forestille seg at det var bestemt at en dag ville den være konge: Kongen av vinene.

BARONE RISCALI

Barone Ricasoli er kanskje den mest renoverte vin produsenten i Chianti Classico. Med ett bølgende landskap opp til 700 meter over havoverflaten samt flere innbydende daler og tykk skog av både kastanje og eiketrær, denne 1200 hekater store vingården inkluderer 240 hektar med vinranker og 26 olivenlunder. Barone Ricasoli er kasnkje verdens eldste vineri.

DAGUENEAU

I mer en 4 generasjoner har familien delt en felles lidenskap med å jobbe i vinmarken og lage fantastiske viner. Dette har blitt videreført fra far til sønn i tidligere generasjoner og nå fra far til datter.

Dagueneau ligger i skråningene rundt Pouilly-Sur-Loire, hvor de produserer Pouilly-Sur-Loire og Pouilly-Fumé på sin 17 hektar store vingård. I tillegg har de 2 hektar hvor det lages Côtes de la Charité rød, hvit og rosé.

B.IO

b.io står for «biologico» (økologisk) og «io» (jeg). Det er også en referanse til Terre Cevico-Gruppens prosjekter som retter seg inn mot mer bærekraftig miljø, økonomi og samfunn.

TRIMBACH

Jean Trimbach begynte å produsere vin i Alsace i 1626. Firmaets populære rykte bevares fra far til sønn, takket være et utmerket vindistrikt og viner med strålende kvalitet.

Siden 1898, det året hvor Frédéric Emile Trimbach presenterte sine viner på den internasjonale vinmessen i Brussel og fikk beste utmerkelse, har navnet Trimbach blitt kjent som en av de store i Alsace.

Beliggende i Ribeauvillé har vinhuset utviklet seg etter den samme tradisjon gjennom 12 generasjoner, og drives nå av brødrene Hubert og Bernard Trimbach, og Bernards sønner Pierre og Jean samt Pierres datter Anne.

Trimbachs filosofi er renhet, fruktighet og konsentrasjon. De er kompromissløse når det gjelder stilen på vinene; alltid tørre og stramme med mineralitet, og uten bruk av eik.

Trimbach produserer årlig omlag 1 million flasker og Norge er deres fjerde største eksportmarked. De har som eneste produsent i Alsace mottatt 3-stjerners utmerkelse av Clive Coates - Master of Wine.

CHRISTER BERENS

Navnet Christer Berens er synonymt med vin. Berens er kåret til Norges beste vinkelner to ganger og har bakgrunn fra restauranter som Bagatelle, Bølgen & Moi og Le Canard. Han har også skrevet flere vin – og matbøker og kjent fra TV2s «God Morgen, Norge» og P4s «Nytelsesfredag». Han holder også vinkurs og foredrag, og turnerer land og strand for å bidra til å gi flere smaksopplevelser med mat og vin.

 

Christer har alltid vært opptatt av at god vin skal være for alle, og utviklet derfor vinserien Cuvée Christer Berens i år 2000. Den har blitt en stor suksess, med viner fra Alsace, Ribera del Duero, Abruzzo, Puglia og Languedoc. Serien inneholder for øyeblikket viner fra Italia og Frankrike. Christer blander vinene i samarbeid med anerkjente vinmakere i Europa, men setter alltid sitt personlige preg på vinene uten at de mister sitt lokale særpreg.

CHAMPAGNE NICOLAS FEUILLATTE

Over 5000 vinbønder i Champagne er tilknyttet Nicolas Feuillatte, det vil si at 1 av 3 av alle dyrkere i Champagne leverer druene sine til Nicolas Feuillatte. 13 av de totalt 17 Grand Cru-vinmarkene, og 33 av de totalt 42 Premier Cru-vinmarkene i Champagne eies av vinbønder tilknyttet selskapet. Av druetyper produseres det ca. 26% Chardonnay, ca. 27% Pinot Noir og ca. 47% Pinot Meunier. 
Champagne, en av de nordligste vinproduserende regioner, har et kjølig klima, noe som gir Champagnen mye syre og kompleksitet. 
Nicolas Feuillatte Champagne er den mest solgte champagnen i Frankrike, og den 3. største champagnen i verden. 
Vinhuset har det største utvalget av forskjellige typer champagne, m.a.o. her finnes noe for enhver anledning, bl.a. økologisk champagne.

 

HAMMEKEN CELLARS

Hammeken Cellars drives av et ungt, dynamisk team bestående av 6 vinmakere; 2 danske og 4 franskmenn med Davi Tofterup som Chief Winemaker. Deres mål er lage moderne viner fra et gammelt vinland. Aventino-vinene har vunnet mange internasjonale priser. Det samme med Tosalet og deres viner fra syd Spania. Hovedkontoret til Hammeken Cellars ligger i den lille pittoreske byen Javea, i provinsen Alicante. Med lidenskap for gode, spanske viner, og et meget fokusert team av fagfolk, settes målene høyt for å kunne tilby kvalitetsviner til en fornuftig pris. De er  stolte over å kunne tilby en komplett portefølje av viner som understreker de unike druertyper og regioner i Spania. Idag lager Hammeken Celars viner fra Ribera del Duero, Toro, Biezo, Castilla y Leon, Valencia, Yecla, Priorat og La Mancha. Dette gjøres i samarbeid med lokale vingårder.

 

DOMAINE JEAN_MARC BROCARD

Jean-Marc Brocard ble født i 1946 i Chaudenay-le-Château i Côte d'Or. Familien drev med jordbruk, men han fulgte sin fars råd om å bli ingeniør. Det var først da han møtte sin kone, som hadde en vingård i Saint-Bris-le-Vineux, at han startet sin karriere innen vin. I 1973 ble sønnen Julien født, og Jean-Marc plantet sine første vinranker i Préhy. Det er her vinhuset også bygges noen år senere, som blir Domaine Jean-Marc Brocard med beliggenhet i hjertet av Chablis. 
Jean-Marc Brocard har helt siden oppstarten vært opptatt av en bærekraftig måte å dyrke på. I dag er 60 hektar sertifisert økologisk og 40 hektar sertifisert som biodynamisk. Julien Brocard kom inn i familiebedriften for å jobbe sammen med sin far i 1995, han er en ivrig forkjemper for økologisk dyrking.

LES VIGNOBLES FONCALIEU

Les Vignobles Foncalieu består av 1200 selvstendige bønder som har samlet seg i et kooperativ for å sikre en jevnt høy kvalitet og konkurransedyktige priser. Foncalieu har i de siste årene lagt store føringer på sine medlemmer og har også investert i topp moderne utstyr. Selskapet har i dag en spennende portefølje med store "volumviner" og viner fra mindre appelasjoner i Frankrike.

JOSÉ MARIA DA FONSECA

José Maria da Fonseca har produsert vin siden 1834 og er dermed et av de eldste og mest prestisjefylte vinhusene i Portugal. I tillegg til vanlig bordvin (Periquita fra 1850) produserer også Fonseca søte Moscatel de Setúbal-viner (fra 1849). Vinhuset J. M da Fonseca eies og drives av Soares Franco-familien, og det er idag 8. generasjon som styrer firmaet.

DOMÄNE WACHAU

Vinhuset Domäne Wachau har dype røtter i Wachau-dalen i Østerrike. Nær 440 hektar vinmark dyrkes av medlemmene av dette kvalitets-kooperativet som setter sin ære i å lage vin i verdensklasse. Vinmarkene, som ligger i terrasser i bratte skråninger, støttes opp gamle stenmurer, som er en del av verdens kulturarv. Berømte vinmarker som Achleiten, Kollmitz, Loibenberg and Tausend-Eimer-Berg er alle en del av Domäne Wachau som er den eneste produsent som kan lage viner i alle disse prestisje-områdene.

Domäne Wachau er blant de største vinprodusentene i Østerrike og lager kun vin i premium-segmentet. De er anerkjent som en av "Top 10"-produsenter av hvite viner i Østerrike og nyter stor anerkjennelse internasjonalt både blant presse, vinkritikere og forbrukere. 

BOUTINOT ITALIA

 Adria Vini ble dannet i 2003 og er et joint venture eiet av Boutinot og Araldica Vini

Piemontese, det ledende co-operativet i Piemonte.

Asti ligger sydøst for Tanaro-elven og i motsetning til Alba, hvor de beste vinmarkene er

beplantet med Nebbiolo, har Asti beholdt sin tradisjon med Barbera-druer og latt disse få de

beste (sydvente) vinmarkene. Dal Nostro Giardino kommer fra vinstokker med snittalder på

30 år. De gamle vinstokkene gir en lavere avkasting enn unge, men til gjengjeld gir de druer

rike på smak og karakter. Vinmarkene er syd/sydvestvendte og strekker seg i en åsside fra

250 til 400 m.o.h. Jordsmonnet er preget av kalkholdig leire og noe sand. Denne

kombinasjonen gir vin med god mineralitet (mye mineraler i jordsmonnet) samt en rik frukt.

 

BOUTINOT SØR-AFRIKA

Boutinot LTD ble grunnlagt av Paul Boutinot i 1980 og deres Syd Afrika eventyr ble etablert i 1994 og

holder til i landsbyen Franshoek, Western Cape. I hovedsak kommer druene herfra i tillegg til Swartland

og Paarl. Fokus er på old bush wines som i Syd Afrika betyr drustokker som er 25 år eller eldre. Boutinot

jobber også mot en mer bærekraftig og miljøvennlig produksjon og de var den første til å lansere en PET flaske

med pant i Norge. De er også WIETA sertifisert dvs. de forplikter seg til å ta vare på arbeidernes rettigheter.

CHÂTEAU BERNE

I nesten 2.600 år har man dyrket vin i Provence. Regionen har først og fremst blitt kjent for sine høykvalitative roséviner. Vinproduksjon har vært en selvfølge hos Château de Berne siden 1750, men eiendommen er mye eldre enn dette. Château de Berne ble grunnlagt så tidlig som på tusentallet av Bernard de Clairvaux, arkitekten bak tempelridderordenen og en av samtidens mektigste personer. Hans symboler er fremdeles å finne i Château de Bernes våpenskjold. I dag har eiendommen ca. 118 solrike hektar for vindyrking. Ekspertise og disiplin er avgjørende for at vinhuset skal kunne hente ut det beste fra områdets druer.

Prosessen foregår i et ultramoderne anlegg der vinene er under kontinuerlig kontroll, alt for å produsere den beste kvaliteten. Terroir er viktig, og man er opptatt av å fremheve det opprinnelsestypiske fra naturen. Det er balansen mellom disse faktorene som gjør vinene unike i sitt slag. Vinen er frisk og fyldig, med en herlig syrebalanse, og passer like bra å nippe til alene som til grillet fisk.

Respekten for jorden blir også vist gjennom at Château de Berne er sertifisert som bærekraftig med Ecolabel EU.

Château de Berne er en velbesøkt vingård med et tilhørende femstjerners hotell, spa-anlegg og noen hyggelige restauranter – fra en bistro der man kan kjøpe bagetter og piknikkurver til en gastronomisk topprestaurant. Området kjennetegnes av ro og fredsomhet. I høysesongen arrangeres det jazzkonserter i parken, og som besøkende kan man også leie sykler og besøke vingårder i området.

ALLEGRINI

Allegrini er blant de mest kvalitetsbevisste vinprodusentene i Veneto. Det er kombinasjonen av tradisjon og innovasjon som har gjort Allegrini til en ledestjerne innen italiensk vin. Enkeltvinmarksvinene La Poja, La Grola og Palazzo della Torre høster hvert år lovord fra vinskribentene, mens deres Amarone, Valpolicella og Soave viser at Allegrini også behersker områdets tradisjonelle vinstiler.

Vingården så dagens lys på 1600-tallet, og har siden starten vært anerkjent som en av områdets beste vingårder, midt i hjertet av Valpolicella Classico.

I dag ledes familieprodusenten av søsknene Marilisa og Franco Allegrini (6. generasjon) og de eier mer enn 100 HA med vinmark i Valpolicella. Franco er vinmaker mens Marilisa har ansvaret for markedsføring og PR. Med sitt fokus på kvalitet fortsetter de å fascinere vinverdenen med sine elegante og originale viner. Det var imidlertid deres far, Giovanni Allegrini, som startet kvalitetslinjen sammen med ønologen Franceschetti på 1960-tallet. Vinene fra den tiden regnes for å være blant de aller beste fra Valpolicella.
 

Allegrini mottok utmerkelsen «Winery of the Year 2016» av Gambero Rosso.
I tillegg til merkevaren Allegrini eier de også Corte Giara (Veneto) og to vingårder i Toscana; Poggio al Tesoro i Bolgheri og San Polo i Montalcino.

LUIS MOREAU

Vinhuset ble grunnlagt i 1814 av Joseph Moreau, som startet sin karriere som tønnemaker. Han giftet seg med datter av en vinmaker i Chablis og dette ble starten på den grenen av Moreau-familien som eier vingården i dag. Eiendommen omfatter omlag 120 hektar og produserer alle fire kvalitetsnivåer; Petit Chablis, Chablis, 1er Cru og Grand Cru. Louis Moreau er sjette generasjon og utdannet vinmaker. Som gutt var han med sin far i vinmarken og lærte alt om Chablis. Senere studerte han ønologi i både USA og Frankrike. Louis har jobbet for flere ulike produsenter i California. Moren til Louis kom fra Tønsberg, og han heter egentlig Louis Finn Moreau. Han lager viner som er friske og fruktige i stilen, og det er kun noen av Grand Cru vinene som fortsatt får et kort opphold på fransk eik. Domaine Louis Moreau har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser.